donderdag 26 mei 2011

Brits Korthaar Kittens


Dit zijn 4 Brits Korthaar kittens in de kleuren Silver Tabby Blotched & Silver Tabby Spotted. Ook de moederpoes Kiara had wel even tijd om te poseren, ook van haar zijn wat fotos terug te vinden op deze Blog. De kittens waren ongeveer 10 weken oud met heerlijke speelse karakters!

Jan heeft weer erg goed zijn best gedaan om de kittens met verenstokjes te verleiden, hij begint al een volleerd "kattenverleider" te worden. Ik zal binnenkort eens een diploma voor hem uitdraaien!

Nu zonder gekheid, ik laat Jan meestal de katten afleiden met verenstokjes omdat hij ongeveer wel weet hoe ik de katten op de kattenstudio wil hebben. Natuurlijk blijven katten een zeer eigenzinnig karakter hebben en kan je niet makkelijk even tegen ze zeggen dat ze moeten blijven zitten en mijn kant op moeten kijken. Gelukkig zijn de meeste katten wel speels en weet Jan een aantal technieken hoe ze toch op een speelse manier leuk de camera in kijken.

Hierbij ook gelijk mijn nieuwe achtergrondkleur groen.
2 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige foto's!!
  ik zit vol bewondering te kijken....
  ik maak regelmatig katten en honden foto's als vrijwilligster voor het dierenasiel en ik weet hoe lastig het is....
  Ik ben daar nu bijna een half jaar mee bezig, ongeveer 1 keer per week en het gaat steeds beter, ik doe het alleen, ik heb geen "kattenverleider" en dat maakt het een nog grotere uitdaging....
  ik heb genoten van je foto's en ga je blog volgen!
  groetjes Jolanda
  www.jomeko.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke poesjes, maar wanneer komt er een einde aan de raskat?
  Mijn moeder had ook een Britse Korthaar, die vroegtijdig aan haar einde is gekomen door ernstige HCM. Door alle doorfokken en de focus op extremen komen er steeds meer afwijkingen voor bij dit ras. (en bij zoveel andere katten - en ook hondenrassen: zie de documentaire EINDE VAN DE RASHOND). Ik zou het van echte dierenliefde vinden getuigen als mensen dze katten massaal afzweren. De fokkers zouden hun verantwoordelijkheid nemen door gezondere beesten te krijgen door oude kenmerken weer opnieuw in het ras in te brengen door verbeterde fokprogramma's. we kunnen ook gewoon terug naar de veel sterkere bastaarden.

  BeantwoordenVerwijderen